« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
vitar puše...

Olujan vjetar pogodio Hrvatsku

Najteže je u primorju gdje bura otežava promet

(Ivo Ravlić, CROPIX)
Više o

bura

,

Jadranska magistrala

,

olujan vjetar

Zbog jake bure, dionicom Jadranske magistrale (D 8) između Bakra i Svete Marije Magdalene, zabrana je prometovanja za I. i II. skupinu vozila (autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama i sa natkrivenim teretnim prostorom), javlja jutros Hrvatski autoklub.

Jak vjetar usporava vožnju na dionicama autocesta, A 1 između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica, te A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Oštrovica.

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u Slavoniji i na sjeverozapadu zemlje. Riječkom obilaznicom na čvoru Diracje zatvoren je ulazni i izlazni krak u smjeru Istre, kao i benzinska postaja Vrata Jadrana-sjever.

Zbog radova kod mjesta Sučevići (područje Malovan) zatvorena je dionica Ličke magistrale (D 1) između Gračaca i Knina. Obilazak je državnim cestama (D27, D56, D59), Gračac-Obrovac-Kistanje-Knin i obrnuto.

Na zagrebačkoj obilaznici (A 3), kod čvora Buzin, od 25. do 27. km, prometuje se dvosmjerno, južnom stranom kolnika, zbog radova na sanaciji nadvožnjaka "Klara".

Na autocesti A1, zbog radova vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika od 227. do 238. km, između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica.

Zbog radova, Krčkim mostom prometuje se uz privremenu prometnu regulaciju naizmjeničnim propuštanjem vozila uz ograničenje brzine 40 km/h.

Pojačan je ulaz teretnih vozila na graničnom prijelazu Macelj, te izlaz na Pasjaku. Trajekti plove redovito. (hina/metro-portal)

29.05.2009. 10:06:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh