« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
XAVER

Oluja pogodila Škotsku; 200.000 domova bez struje

Oluja je pogodila Škotsku u četvrtak i snažni udari vjetra prekinuli su opskrbu električnom energijom u više od 200.000 domaćinstava i zaustavili željeznički promet

Xaver radi velike štete
Xaver radi velike štete (Screenshot YouTube)
Više o

Škotska

,

oluja Xaver

Xaver, snažna oluja pogodila je Škotsku, a očekuje se da će u sjevernoj Škotskoj rasti broj domova koji su ostali bez struje, izjavio je glasnogovornik tvrtke za opskrbu električnom energijom (SSE).

Prometovanje vlakova je zaustavljeno nedugo nakon 8 sati po lokalnom vremenu zbog toga što je vjetar srušio drveće na prugu, a glavna željeznička postaja u Glasgowu je evakuirana nakon što se srušio dio staklenog krova, priopćila je škotska željeznica.

Britanska meteorološka služba je priopćila da su vjetrovi koji pušu brzinom do 187 kilometara na sat pogodili neka područja škotskog visočja, a prognoze da će se oluja nastaviti do poslijepodne. Vozačima je savjetovano da izbjegavaju mnoga podrućja zbog 'krajnje opasnih' vremenskih uvjeta.

Mark Becker, glasnogovornik Škotske agencije za zaštitu okoliša, upozorio je na rizik od poplava na dijelu obalnog područja.

05.12.2013. 15:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh