« Film
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
novi projekt slavnog redatelja

Oliver Stone snima "Tajnu povijest Amerike"

Iako nije riječ o filmu već dokumentarnoj seriji ne sumnjamo da će dvostruki oscarovac iznenaditi svijet svojim uratkom

Oliver Stone prilikom osvajanja Oscara za
Oliver Stone prilikom osvajanja Oscara za "Rođen 4. srpnja" (Corbis)
Više o

Oliver Stone

,

hladni rat

,

Tajna povijest Amerike

,

dokumentarna serija

,

Vod smrti

Američki redatelj Oliver Stone će za američku televiziju snimiti dokumentarnu seriju od deset epizoda o "Tajnoj povijesti Amerike", izvijestio je u srijedu specijalizirani holivudski tisak.

Dobitnik dva Oscara, za "Vod smrti" 1986. i "Rođen 4. srpnja" 1989., ne radi puno za televiziju, ali namjerava iskoristiti dokumentarnu seriju za istraživanje manje komentiranih aspekata povijesti Sjedinjenih Država, piše Variety.

Slavni redatelj je izjavio da "tu epopeju od deset sati doživljava kao svoj najveći doprinos koji ostavlja svojoj djeci i budućim generacijama".

Najavio je seriju puno otkrića i neobjavljenih dokumenata, a producenti su ju oprezno nazvali "Tajna povijest Amerike Olivera Stonea".

The Hollywood Reporter piše da će serija biti emitirana 2010. na kanalu Showtime i obrađivati će posljednjih 60 godina, posebice odluku predsjednika Trumana da upotrijebi atomsku bombu protiv Japana i početke Hladnog rata.

Trenutačno Oliver Stone radi na filmu "Wall Street 2" u kojem ponovo razmatra svjetsko gospodarstvo, više od 20 godina nakon prvog "Wall Streeta" 1987. s Michaelom Douglasom.

Izvor: Hina

19.08.2009. 23:45:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh