« Film
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Kulinarski izazovi

Meryl Streep o novom filmu u kojem glumi kuharicu

Oskarovka je uoči izlaska filma “Julie i Julia”, u kojem utjelovljuje slavnu američku kuharsku zvijezdu Juliju Child, priznala da kao dijete nije znala niti kako izgleda krumpir

(Emma Forrest)
Više o

Meryl Streep

"Moja majka je smatrala da se svaka prava večera može pripremiti unutar 20 minuta", rekla je Streep okupljenim novinarima u newyorškom hotelu Ritz-Carlton te dodala, "u dobi od 10 godina sam posjetila prijateljicu iz susjedstva i začuđeno promatrala kako ona sa svojom obitelji radi večeru od velikih teniskih loptica. Uspostavilo se da su teniske loptice zapravo krumpiri, a ja ih nikada prije nisam vidjela pošto se u našoj kući koristila isključivo gotova hrana iz vrećice."

Unatoč skromnim kulinarskim sposobnostima svoje majke, glumica je priznala da se za ulogu Julie Child pripremala upravo zamišljajući idealnu verziju majke čijem je opuštenom životnom stilu cijeli život težila.

Uvijek elegantna Streep, na koju s divljenjem gledaju i najžešći hollywoodski kritičari, u filmu "Julie i Julia" ponovo glumi s mladom i talentiranom Amy Adams. Međutim, za razliku od drame "Sumnja", glumice u ovom filmu nemaju niti jednu zajedničku scenu jer njihove uloge paralelno prikazuju živote blogerice Julie Powell (Adams) koja strastveno imitira popularne recepte Julie Child (Streep).

O svojim sličnostima sa Juliom Child, Streep kaže: „Kao i slavna kuharica, i ja sam se dugo kolebala oko svog životnog poziva. Bilo mi je neugodno priznati da sam glumica jer sam smatrala da bih se trebala baviti nečim pametnijim, poput brige za okoliš. Na kraju sam zaključila da umjetnost trebamo jednako kao što trebamo i hranu te sada doista uživam u svom poslu."

Svi vole Meryl

"Priznajem da sam, kao većina ljudi na svijetu i ja već dugo, dugo zaljubljen u Meryl Streep." Stanley Tucci (filmski suprug Julie Child)

„Za vrijeme pisanja scenarija sam cijelo vrijeme u glavi imala sliku Meryl Streep kao Julie Child. Ona je bila moj prvi izbor za ovu ulogu." Nora Ephrom (redateljica filma Julie i Julia)

„Kad radite s Meryl, znate da će rezultat biti fantastičan. Iako smo već prije glumile zajedno i imala sam priliku iskusiti njezin briljantan odnos prema poslu, Meryl me ponovo oduševila s pristupom i načinom na koji je utjelovila Juliu Child. " Amy Adams (glumi Julie Powell)

19.08.2009. 10:55:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh