« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
SLAVLJE

Olimpijci dočekani na Trgu bana Jelačića

Prepun zagrebački glavni trg dočekao je hrvatske olimpijce s veseljem, svi navalili na autograme

Olimpijci na Trgu
Olimpijci na Trgu (Facebook)
Više o

rukometaši

,

Trg bana Jelačića

,

doček olimpijaca

,

vaterpolisti

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu mnogobrojni su navijači danas pljeskom i ovacijama dočekali hrvatske olimpijce i osvajače zlatnih medalja Sandru Perković, Giovannija Cernogorza i vaterpolsku reprezentaciju, srebrne veslače te osvajače brončanih medalja Luciju Zaninović i rukometnu reprezentaciju.

Olimpijci su zahvalili svima na dočeku, a izbornik vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić rekao je kako je siguran kako će se Hrvatska s idućih Olimpijskih igara vratiti s još više medalja te još više razveseliti svoje navijače.

U svečanom programu na prepunome glavnom zagrebačkom trgu nastupili su Ervin Baučić, Renata Sabljak, Kvartet Gubec i orkestar Josipa Cvitanovića, a svi zajedno izveli su himne rukometne i vaterpolske reprezentacije "Morska vila" i "Poljubi zemlju".

Olimpijske igre u Londonu bile su najuspješnije u povijesti hrvatskog olimpizma. S ukupno šest medalja - tri zlatne, jednom srebrnom i dvije brončane Hrvatska je zauzela 26. mjesto od 85 zemalja koje su osvojile medalje.

 


13.08.2012. 18:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh