« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
SKUPE ULAZNICE

OI London: Sportski spektakl rezerviran za bogataše

GALERIJA - Pravi navijači Olimpijske igre će gledati kod kuće, London neće ispuniti obećanje o jeftinim ulaznicama

London OI 2012.
London OI 2012. (David Salas/MWN)
Više o

ulaznice

,

OI 2012.

,

Olimpijske igre u Londonu

,

uspješno googlanje

London će na vrijeme završiti sve pripreme za Olimpijske igre, a čini se na neće premašiti ni unaprijed zadani budžet. Nešto manje od dvije godine prije početka najvećeg sportskog događaja rasprave se ne vrte oko rokova i financija nego cijena ulaznica i njihove podjele sponzorima.

LOCOG (London Organising Committee of the Olympic Games) ne skriva činjenicu da od prodaje ulaznica, koje će se moći kupiti početkom 2011., namjerava pokriti velik dio troškova organizacije. Glavni sportski događaji tako će biti rezervirani za elitu, dok će se navijači morati zadovoljiti televizijskim prijenosom.

>>Olimpijske igre 2012. u 3D?

"Sponzori, korporativni klijenti i članovi Olimpijskog odbora će biti privilegirani na glavnim događanjima", priznao je Paul Deighton, član LOCOG, koji je time potvrdio da je prekršeno jedno od najvažnijih obećanja iz 2005. kada je London dobio domaćinstvo. Obećano je, naime, da će ulaznice biti pristupačne svima po cijenama od oko 24 eura.

Glasnogovornik LOCOG-a tvrdi da se obećanje ne može održati jer se temeljilo na 28 sportova na Igrama, a u međuvremenu su izbačeni baseball i softball. "Smanjio se sveukupan broj ulaznica pa je obećanje neodrživo. Ulaznice su izvor zarade. Određivanje cijena ulaznica je vrlo složen proces jer moramo postići ravnotežu između profita i punih stadiona", rekao je glasnogovornik.

Piše: Matt Butler/Metro World News in London
02.09.2010. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh