« Spektakli
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
LOS ANGELES

Odvjetnici Romana Polanskog opet traže suđenje u odsutnosti

Obrana tvrdi kako postoje "brojni i jaki razlozi" da se održi sudska rasprava o navodnim proceduralnim pogreškama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Roman Polanski

Odvjetnici Romana Polanskog ponovno su zatražili da se redatelju sudi u odsutnosti zbog seksualnog odnosa s trinaestogodišnjom djevojčicom 1977., kako se ne bi morao vratiti u Sjedinjene Države, doznaje se u srijedu od pravosudnog izvora.

Zamjenik državnog tužitelja u Los Angelesu David Walgren usprotivio se u srijedu tom zahtjevu, ocijenivši da je francusko-poljski redatelj "obvezan pojaviti se na sudu". "On je bjegunac", rekao je u dokumentima predanim sudu u Los Angelesu.

Branitelji Romana Polanskog, Chad Hummel i Bart Dalton, tvrde u odgovoru upućenom tužiteljstvu kako postoje "brojni i jaki razlozi" da se održi sudska rasprava o navodnim proceduralnim pogreškama i da se "donese presuda u odsutnosti Polanskog".

Sudac Peter Espinoza treba 22. siječnja odlučiti prihvaća li zahtjev redateljevih odvjetnika. Roman Polanski pobjegao je iz SAD-a 1978., prije izricanja presude zbog "nezakonitog seksualnog odnosa" s malodobnicom i više se nije vratio.

Polanski (76) uhićen je 26. rujna u Švicarskoj na temelju američkog uhidbenog naloga. Nakon više od dva mjeseca provedena iza rešetaka, određen mu je kućni pritvor u njegovoj kući u Gstaadu, u očekivanju mogućeg izručenja. Američko pravosuđe je u prosincu odbilo odustati od njegova sudbenog progona. (hina/metro-portal)

20.01.2010. 17:38:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh