« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
pomorska nesreća

Odsukavanje "Marka Pola" u tijeku

Zbog veličine trajekta i složenosti postupka nije poznato koliko će dugo sama akcija trajati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikša Stipaničev/CROPIX )
Više o

Jadrolinija

,

trajekt Marko Polo

,

pomorska nesreća

,

odsukavanje trajekt

,

Boris Palade

Akcija odsukavanja Jadrolinijinog trajekta "Marko Polo", koji se u subotu oko 2 sata ujutro sa 105 putnika i članova posade nasukao na otok Sit, počela je jutros oko 7 sati i još uvijek je u tijeku, izvijestilo je Ministartsvo mora, prometa i infrastrukture.

"Postupak odsukavanja broda provodi brodar Jadrolinija koja je angažirala tri tegljača Jadranskog pomorskog servisa, a u pripravnosti se na mjestu nesreće nalazi i tegljač Brodospasa kojeg je angažiralo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture", priopćeno je iz ureda glasnogovornice ministarstva.

Prema informacijama iz Jadrolinije, s obzirom na složenost postupka i veličinu broda, odsukavanje bi moglo potrajati duže vrijeme, navodi se u priopćenju iz ministarstva u kojem se dodaje da odsukavanje nadgledaju djelatnici Ministarstva, a na poziciji su još uvijek plovila lučkih kapetanija Zadar i Šibenik i pomorske policije.

"Vodi se računa da se brod još više ne ošteti s obzirom da se Marko Polo pramčanim dijelom u dužini od oko 15 metara nasukao na obalu otoka", stoji u priopćenju.

Prema riječima Jadrolinijinog inspektora Borisa Palade tek kada trajekt bude odsukan i ponovno osiguran od mogućeg prodora mora utvrdit će se može li do brodogradilišta u Malom Lošinju otploviti s vlastitim pogonom ili tegljenjem.

Povjerenstvo koje je osnovao ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta nastavlja s radom kako bi se utvrdili uzroci ove pomorske nesreće, a čim bude gotovo cjelovito izvješće o njemu će se izvijestiti javnost, zaključuje se u priopćenju ministarstva. (hina/metro-portal)

26.10.2009. 15:39:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh