« Život
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
fašnik

Vesele dječje maškare

Opatija je kišom okupala malobrojne maškare, dok je u Kaštel Starom bilo tisuću djece

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Siniša Russo/CROPIX)
Više o

Dječji karneval Opatija galerija

,

Dječji karneval Opatija slike

,

dječje maškare Kaštel Stari

,

maškare Kaštel Stari slike

Unatoč neprestanoj jakoj kiši središnjoj ulicom Opatije danas je održan Dječji maškarani korzo na kojem su sudjelovale dječje maskirane skupine iz svih dijelova Hrvatske, i inozemstva.

Najviše je skupina iz dječjih vrtića i osnovnih škola bilo iz Opatije i Rijeke te šire oklice, gdje je snažna tradicija maskiranja tijekom karnevala, ali su sudjelovale i skupine iz Zagorja, Slavonije i Dalmacije. Nastupilo je i nekoliko skupina iz Slovenije i Italije.

Najavljeno je sudjelovanje 38 skupina s gotovo 3000 malih maškara ali je zbog kiše taj broj bio znatno smanjen. Trasom maškaranog korza od opatijske tržnice do Slatine prošlo je dvadesetak skupina, a ostali su na Slatinu stigli autobusima.

Tu je za maškarice bila organizirana podjela toplih fritula i čaja uz zabavni program s glazbom grupe "Bonaca".

Organizatori Dječjeg maškaranog korza su Grad Opatija i Turistička zajednica Grada Opatije a voditelji programa uzduž trase bili su animatori Liburnia riviera hotela.

Tijekom jutra održane su i Dječje maškare u Kaštel Starom. Bolje vrijeme privuklo je velik broj sudionika, tako da je preko tisuću djece iz okolice stiglo u atraktivnu povorku. (hina/metro-portal)

08.02.2009. 16:33:34
    

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh