« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
900 kilometara

Održan Prvi panonski biciklistički maraton

Projektom se nastoji proširiti turistička ponuda i popularizirati biciklizam u Hrvatskoj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Pušić / CROPIX )
Više o

biciklizam

,

prvi biciklistički maraton

,

panonski biciklistički maraton

Prolaskom 50-tak biciklista kroz cilj na iločkom "Principovcu" danas je završena i posljednja etapa Prvog panonskog biciklističkog maratona.

Među biciklistima nalazila se i osmorka, uglavnom članova karlovačkog Biciklističkog kluba 1889, koja je od Karlovca do Iloka prevalila sve etape maratona kroz osam županija prešavši više od 900 kilometara.

Prethodno su biciklisti prošli kroz Vinkovce i Vukovar gdje su na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata upalili svijeću za sve žrtve rata.

Pozdravljajući sve koji su prošli kroz cilj, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja Branko Mučnjak, među ostalim, najavio je da će Panonski biciklistički maraton na kojem sudjeluju biciklisti osam hrvatskih županija postati tradicionalan.

Bicikliste su na cilju pozdravili i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te iločki gradonačelnik Miroslav Janić, a dočekali su ih župani ili dožupani svih županija koje su sudjelovale u maratonu.

Od starta u Karlovcu 28. rujna do današnjeg cilja u Iloku, kroz sedam etapa i osam županija, učešće u biciklističkom maratonu uzelo je više od 1.000 biciklista.

Maraton je inicirala Karlovačka županija kao zajednički projekt osam županija: Karlovačke, Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Cilj projekta je razvoj i promocija biciklizma kao važnog oblika turističke ponude Hrvatske kao i jačanje suradnje županija koje se nalaze u statističkoj regiji Panonska Hrvatska prema NUTS II klasifikaciji.

Promocijom partnerstva i iniciranjem međužupanijskih partnerskih projekata stvorit će se preduvjeti za povlačenje sredstava iz EU fondova. (hina/metro-portal)

03.10.2009. 20:42:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh