« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
SLUČAJ KERMAS ULAGANJA

Određen jednomjesečni pritvor majci Tonija Cetinskog

Istražni sudac Županijskog suda u Puli danas je odredio jednomjesečni pritvor prvookrivljenici Vinki Cetinski, drugookrivljeniku Marinu Sorgi i šestookrivljeniku Borisu Sorgi

Fotografija vijesti
Više o

pritvor

,

Vinka Cetinski

,

Kermas ulaganja

Pritvor im je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, priopćeno je danas iz pulskoga županijskog suda. Istodobno je odbijen prijedlog Županijskoga državnog odvjetnika za pritvor okrivljenici Romini Hrvatin koja je puštena na slobodu.

Istarska je Policijska uprava (PU) danas u međuvremenu izvijestila kako su u nastavku istrage u slučaju zlouporaba u kupoprodaji nekretnina na štetu pulskoga trgovačkog društva, odnosno tvrtke "Kermas ulaganja", službenici odjela gospodarskog kriminaliteta kazneno prijavili rovinjskog odvjetnika Željana Hrvatina te 40-godišnjaka iz Rovinja, čiji se identitet ne navodi, a osumnjičen je za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, a Hrvatin za poticanje na to kazneno djelo.

Policija navodi da je Hrvatin mobitelom zatražio od 40-godišnjaka da uništi podatke u računalima kojima su se koristili Hrvatinov odvjetnički ured te agencija za nekretnine u vlasništvu 50-godišnjaka iz Rovinja. Rovinjanin (40) to je učinio bacivši na diskove spremljene podatke u kante za otpad na području Rovinja i Bala. Hrvatin je inače u pritvoru od utorka, kad mu je određeno jednomjesečno zadržavanje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

U međuvremenu istražni sudac pulskoga županijskog suda Svetislav Vujić danas je na prijedlog županijskog odvjetništva donio rješenje o provedbi istrage protiv prvookrivljene Vinke Cetinski zbog dvaju kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, a protiv drugookrivljenog Marina Sorge i trećeokrivljene Romine Hrvatin zbog kaznenog djela poticanja na zloporabu položaja i ovlasti.

Protiv četvrtokrivljenog Gordana Dobrovića i petookrivljenog Željka Bilića, koji su od subote nakon saslušanja pušteni, provest će se istraga zbog kaznenog djela pomaganja, a protiv šestookrivljenog Borisa Sorge zbog kaznenog djela poticanja na zloporabu položaja i ovlasti.

14.04.2011. 16:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh