« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
EH, DA... :)

Odmorite se na godišnjem

Da li i vama godišnji odmor nerijetko postaje godišnji umor, pa se nakon njega vraćamo na posao kao prebijeni psi - evo savjeta kako to izbjeći

Stvarno se odmorite
Stvarno se odmorite (Arhiva)
Više o

godišnji odmor

,

odmaranje

Godišnji odmor čekamo kao ozebli sunce, no na kraju priče vrlo rijetko sve bude baš kako treba - obično nas iscrpljuje sve - od gužvi na cestama i plažama do financija i smještaja, pa se na kraju na posao vraćamo umorniji nego što smo otišli.

Kako bi to izbjegli, evo pet savjeta kako izbjeći umaranje na odmoru:

Mudro planiranje - ako putujete u rodni grad, dobra je ideja da dogovorite s rodbinom da oni obiđu vas umjesto da u raspored ugurate obilaske na deset različitih adresa.

Opuštajuće aktivnosti - prije odmora dobro razmislite što vas najbolje opušta i držite se tih aktivnosti. Nemojte raditi stvari koje vam ne odgovaraju, a za koje se podrazumijeva da se rade na godišnjem odmoru (poput cjelodnevnog boravka na plaži). 

Promjenite rutinu - što je više moguće promijenite rutinu. Ne pregledavajtte mailove, ne tratite puno vremena na surfanje internetom, a zvukove na mobitelu - isključite.

>> Zašto je godišnji odmor dobar za naše zdravlje? >>

Zabavite djecu - za najmlađe na odmor svakako ponesite nekakvu zanimaciju poput društvenih igara, knjiga, igrica... U suprotnom će vas iscrpiti.

Zaboravite na pogreške - pretvorite negativne misli u pozitivne i iskoristite vrijeme da razmišljate o svojim postignućima umjesto o svojim pogreškama.

27.05.2021. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    27.05.2021. 17:20
    samo slusanje valova suncanje kupanje anti stres
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh