« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
HDZ

Odluku o referendumu o ZOR-u donosi Hrvatski sabor

HDZ je za provedbu referenduma o izmjenama Zakona o radu, a konačnu odluku o njegovom održavanju donijet će Hrvatski sabor

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

HDZ

,

Sabor

,

Zakon o radu

Vlada je u postupku utvrđivanja broja prikupljenih potpisa bila tehnički servis Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav koji će se očitovati o izvješću koja su pripremila ministarstva uprave i unutarnjih poslova, a konačnu će odluku donijeti saborski zastupnici, kazao je na konferenciji glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić. "Kad Odbor zauzme stajalište, HDZ će se o njemu očitovati", dodao je.

Potpredsjednik stranke Ivan Jarnjak izjavio je da je HDZ za održavanje referenduma, a to je, naglasio je, dokazao glasujući u Saboru za rebalans državnog proračuna kojim je za održavanje referenduma osigurano 170 milijuna kuna.

"Bez penez nema referenduma", poručio je Jarnjak oporbenoj "kukuriku koaliciji" kazavši kako su svi članovi te koalicije glasali protiv rebalansa proračuna, a time i protiv održavanja referenduma. Ustvrdio je kako su SDP i njegov čelnik Zoran Milanović, kao i ostali oporbeni čelnici, potvrdili svoju nevjerodostojnost jer se, za razliku od HDZ-a, do sada nisu izjasnili jesu li za održavanje referenduma.

Jarnjak je na pitanje novinara kazao kako ne želi prejudicirati kakav će stav zauzeti saborski Odbor. "To je stručno tijelo skupljeno od najboljih pravnika u Saboru koji će ukrstiti svoje argumente i vjerujem da će predložiti pravu odluku. Kakva bu bila takvu ćemo prihvatiti", rekao je. (hina/metro-portal)

03.09.2010. 18:30:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh