« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
IVO JOSIPOVIĆ

Odluku Haškog suda Hrvatska mora poštivati

Predsjednik RH na upit novinara za komentar o završenom suđenju hrvatskim generalima u Den Haagu odgovorio je da treba pričekati da sud donese odluku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Haški sud

,

suđenje generalima

,

Ivo Josipović

Naravno da bi smo svi voljeli da obrane uspiju u svojim tezama, ali isto tako moramo znati da zlo što se dogodilo ima prezime i netko će sasvim sigurno odgovarati, rekao je Josipović. Vidjeli smo da je u Haagu obrana nastojala učiniti najbolje za svoje klijente, to joj je i dužnost. Čekamo odluku suda i Hrvatska mora poštivati odluku suda, kazao je predsjednik Josipović novinarima prigodom današnjeg posjeta Požegi.

Branitelj generala Mladena Markača Goran Mikuličić kazao je u srijedu, po izlasku iz Haškog suda, kako u optimističnoj varijanti presudu očekuje do Božića a u pesimističnoj na proljeće, dok je branitelj generala Ante Gotovine Luka Mišetić kazao kako ju očekuje kroz dva do 10 mjeseci, što je dosadašnja praksa Haškog suda.

Haško suđenje trojici generala optuženih za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje završilo je u srijedu u Den Haagu nakon dvije i pol godine i predsjedavajući sudac Alphons Orie najavio je presudu "u dogledno vrijeme". (hina/metro-portal)

02.09.2010. 17:23:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh