« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
ULAGANJE U SEBE

Odjeća s potpisom olakšava dobivanje posla, a može povećati i plaću

U istraživanju nizozemskih stručnjaka pokazalo se da osoba koja nosi dizajnersku odjeći ima veće šanse da dobije posao pa čak i da joj plaća u startu bude veća za 9 posto

Odjećom si možete povećati plaću
Odjećom si možete povećati plaću (healingdream/FreeDigitalPhotos/Shutterstock)
Više o

posao

,

odjeća

,

bogatstvo

,

status

,

dizajnerska odjeća

,

odjeća s potpisom

Dizajnerska ili odjeća s potpisom će vam sigurno olakšati lisnicu, ali to vam se ulaganje na kraju možda višestruko isplati. Naime, ako nosite odjeću poznatih marki ostavit ćete dojam imućnije osobe, osobe vrijedne poštovanja i ono najvažnije, ta vam odjeća možete pomoći da dobijete željeni posao, pa čak i doveti do toga a vam poraste plaća. Rezultat je to istraživanja Roba Nelissena i Marijn Meijers sa Sveučilišta Tilburg iz Nizozemske koji su proveli četiri eksperimenta, piše Daily Mail.

Istraživači su testirali reakcije sudionika na poznate robne marke u koji su trebali iznijeti svoja mišljena vezano za društveni status i bogatstvo, odgovoriti na poziv na sudjelovanje u anketu, procijeniti potencijalnog posloprimca i reagirati na zamolbe da daju nešto u dobrotvorne svrhe.  

U jednom dijelu testiranja žene koje su nosile polo majice jedne vrlo poznate marke dobile su gotovo dvostruko više novca kad su tražile sredstva za dobrotvorne svrhe od žena koje su nosile polo majice nepoznatog proizvođača ili bez potpisa. U drugom dijelu testiranja odjeća s potpisom ne samo da je povećala izglede pojedincu da dobije posao nego mu je u startu osiguravala i veća primanja i to za 9 posto. Dvoje spomenutih istraživača je stoga zaključilo je da ljudi često ne uspijevaju vidjeti dublje od površine zbivanja, pojava i samih osoba, te da su mnogi od nas (čitaj: oni koji si ne mogu priuštiti potpisane stvari) velike žrtve reklamnih kampanja dizajnerskih brendova.

04.04.2011. 17:50:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  SportMagazin
  04.04.2011. 18:40
  žalosno tragično bolesno šta netko gleda u etiketu dok te zapošljava, nebi se ni tome čudio u smrdljivom kapitalizmu?
 2. avatar
  xena
  04.04.2011. 23:22
  ovdje je ionako SF dobit poziv za intervju. stižu samo neke odbijenice tri mjeseca kasnije, ako uopće. možda da pošaljem sliku sebe u dizajnerskim kreacijama od glave do pete?!?
 3. avatar
  V
  05.04.2011. 13:16
  Djeluje logično. No, možda je ovo "istraživanje" naštimano od strane brandova i služi kao reklama da ih kupimo.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh