« Život
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
PITANJA...

Odgovori koje morate dobiti prije nego što veza postane ozbiljna

Ne znači da se oko svega morate slagati i dijeliti perspektivu, ali ovo su pitanja na koja bi trebali imati relativno bliske odgovore

Ako previše razmišlja...
Ako previše razmišlja... (Arhiva)
Više o

veza

,

odgovori

,

pitanja

Parovi koji su u vezi već duže vrijeme najčešće znaju mnogo jedan o drugom. No, boja očiju i najdraži filmovi nisu ključne stvari za ozbiljnu vezu. U ozbiljnim je vezama bitno znati da vi i partner želite, okvirno, iste stvari u životu.

To ne znači da se oko svega morate slagati i dijeliti perspektivu, ali ovo su odgovori koje biste trebali imati barem relativno bliske... 

Djeca - mišljenje o djeci može se radikalno izmijeniti u kratkom vremenu. No, ako su vama djeca apsolutno zadnja stvar na listi prioriteta ili ih, pak, uopće ne želite - bitno je da vaš partner to zna. 

Obitelj - velika je vjerojatnost da, ako ste godinu dana zajedno, već znate njegovu obitelji i poznajete njihove međuodnose. Međutim, zanimljivo je upoznati se dublje s njegovim odnosom prema obitelji. Pitajte ga o najbitnijim trenucima u njegovoj obitelji ili obiteljskim situacijama koje su mu obilježile život. Iznenadit ćete se koliko ćete saznati o njemu, ali i njegovom stavu prema obitelji. 

Vjenčanje - pitanje nezgodno za postaviti, ali ključno za nastavak veze. Nerealno je od osobe očekivati sasvim potvrdni odgovor ili negaciju, ali otprilike isti stav prema braku bitan je za vašu budućnost. Imajte na umu da se mišljenja uvijek mogu promijeniti, a pogotovo ako ste mladi. 

Vrijednosti - kao što je bitno znati generalne planove ili želje za budućnost, tako je važno znati temeljne vrijednosti u životu. Ovo je pitanje korisno kako bi vi vidjeli kako ovu osobu, i možete li ju uopće, uklopiti u svoju viziju budućnosti. Osobe koje imaju sasvim drugačije životne vrijednosti teško da će dugo moći izdržati u vezi.

Temeljni politički stavovi - možda jedno od najneugodnijih pitanja, ali potrebno je znati. Partneri ne moraju imati iste političke preference i stavove, ali moraju međusobno poštovati i uvažavati političke stavove. Samo tako mogu voditi rasprave o delikatnim temama, a to je danas postala komplicirana vještina. 

 

30.07.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh