« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
JOŠ 15 DANA

Odgođena odluka o stečaju Peveca

Višnja i Zdravko Pevec nisu se pojavili na ročištu pa sutkinji Trgovačkog suda u Bjelovaru nije preostalo drugo nego da odgodi ročište

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/Cropix)
Više o

Zdravko Pevec

,

Pevec stečaj

,

Trgovački sud Bjelovar

,

Višnja Pevec

Sutkinja Trgovačkog suda u Bjelovaru Branka Pleskalt odgodila je danas na 15 dana odluku o otvaranju stečaja u tvrtki Pevec Zagreb jer se na ročištu nisu pojavili zakonski zastupnici tvrtke Višnja i Zdravko Pevec.

Na bjelovarskom Trgovačkom sudu održano je predstečajno ročište za otvaranje stečaja u Pevecu Zagreb, tvrtki sa 726 zaposlenih i osam prodajnih centara.

Utvrđeno je da uvjeti za stečaj postoje jer je tvrtka blokirana više od 100 dana, od 15. listopada 2009. godine, na iznos od 225 milijuna kuna, a odluka će se donijeti na novom ročištu koje je zakazano za 15 dana.

Privremeni stečajni upravitelj Peveca Darko Šket rekao je kako ukupni dug tvrtke doseže oko 1,1 milijardu kuna, a točan bi se iznos trebao doznati kad vjerovnici prijave sva potraživanja.

Knjigovodstvena imovina veća je od ukupne zaduženosti, no u njoj su i unutarnje pozajmice od oko 300 milijuna kuna povezane s Pevecovim tvrtkama koje su također u stečaju i neće se moći naplatiti.

Radnicima zagrebačkog društva koji čekaju otvaranje stečaja Pevec duguje oko 12 milijuna kuna. Postupak stečaja Pevec Bjelovara sa šest centara i 427 zaposlenih otvoren je još potkraj prošle godine. (hina/metro-portal)

26.01.2010. 14:51:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh