« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
VLADA:

Odbacujemo neistinite tvrdnje čelnika Preporoda

Željko Stipić tvrdi da je sindikat Preporod isključen iz pregovora Vlade i sindikata javnih službi zbog nepodobnosti

(Dragan matić/Cropix)
Više o

sindikati

,

Jadranka Kosor

,

GSV

,

Vlada RH

,

sindikat Preporod

,

Željko Stipić

,

Gospodarsko-socijalno vijeće

Vladin Ured za odnose s javnošću ponovno je priopćenjem reagirao na navode predstavnika Sindikata Preporod o odluci Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) o broju i sastavu Pregovaračkog odbora sindikata javnih službi i najodlučnije odbacio "neistinite i ničim dokazane tvrdnje" predsjednika tog sindikata Željka Stipića.

"Najodlučnije odbacujemo neistinite i ničim dokazane tvrdnje predsjednika Sindikata Preporod Željka Stipića koji govori da je 'njegov sindikat isključen iz pregovora Vlade i sindikata javnih službi zbog nepodobnosti' te koji optužuje predsjednicu Vlade Jadranku Kosor da je 'to izravno naredila jer Vlada, budući da se ne zna nositi s krizom, pokušava podijeliti i zavaditi sindikate kako bi lakše opstala na vlasti'", navodi se u priopćenju.

Podsjeća se da je odluku o sastavu Pregovaračkog odbora donio GSV, kao nacionalno tripartitno tijelo koje se sastoji od predstavnika sindikata, poslodavaca i Vlade, i to na zahtjev sindikata jer se nisu uspjeli dogovoriti o sastavu pregovaračkog odbora sindikata za kolektivno pregovaranje.

"Nikako ne stoje lažni navodi gospodina Stipića da je takvu odluku donijela, odnosno naredila predsjednica Vlade Jadranka Kosor", ističe se u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Dodaje se da bi Vlada, kao socijalni partner, bila zadovoljnija kad bi sindikati uspostavili odgovarajuću razinu međusobne suradnje i zajednički nastupali kao socijalni partner u dijalogu s Vladom i poslodavcima.

Čelnici sindikata Preporod jučer su na konferenciji za novinare najavili, a danas je dvjestotinjak članova tog sindikata i prosvjedovalo pred Vladinim uredom za socijalno partnerstvo protiv nedavne odluke GSV-a da predstavnici Preporoda ne uđu u sastav Pregovaračkog odbora sindikata javnih službi.

Prosvjednici su javno spalili odluku GSV-a o broju članova i sastavu Pregovaračkog odbora nazvavši je sramotnom i protuzakonitom i zatražili njezino poništenje, a tom je prigodom predsjednik Preporoda Željko Stipić ustvrdio da je njegov sindikat isključen iz pregovora Vlade i sindikata javnih službi zbog "nepodobnosti" te za takvu odluku optužio premijerku Kosor i Ured za socijalno partnerstvo. (hina/metro-portal)

26.03.2010. 18:30:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh