« Zdravlje
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
GORE OD IGRICA

Od svih oblika zabave najštetnije je gledanje TV-a

Ove je godine dokazano i da gledanje TV-a četiri sata dnevno uvećava rizik od srčanog udara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

"TV"

,

štetnost TV-a

Gledanje TV-a je najštetnija razonoda za fizički neaktivnu djecu, jer povećava rizik od srčanih bolesti. Gledanje televizije je opasnije od igranja videoigrica, upozoravaju znanstvenici.

Istraživači sa Sveučilišta Queen u Kanadi analizirali su 2527 djece dobi između 6 i18 godina tijekom tri godine i došli do rezultata da je previše gledanja TV-a štetno po srce.

Istraživači su uzeli u obzir i godište, težinu, krvni tlak i razinu kolesterola u krvi kod testirane djece. Test kardio-metaboličkog rizika je pokazao da je najopasnija razonoda gledanje TV-a.

Djeca koja su provela više sati dnevno buljeći u ekran imala su višu razinu kolesterola koji može biti krivac za više bolesti.

"Naša studija se zasniva na jednom argumentu, a to je da trebamo ograničiti vrijeme koje djeca provode gledajući TV jer je to štetno. Čak i ako je dijete fizički aktivno, TV je štetan. Iz tog razloga trebamo obogatiti dan naše djece raznim sadržajima, kako bismo zaštitili njihovo zdravlje", rekla je voditeljica projekta Valerie Carson, prenosi Daily Mail. 

Rezultati ovog istraživanja objavljeni su u časopisu BMC Public Health. Istraživači sa Sveučilišta u Londonu otkrili su ove godine da gledanje TV-a četiri sata dnevno uvećava rizik od srčanog udara.

30.11.2011. 18:08:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh