« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
NA ZNANJE!

Od nove godine WhatsApp aplikacija prestat će raditi na nekim telefonima

Ako imate ovakvu vrstu telefona, morat ćete se modernizirati jer WhatsAppa više - nećete imati

Pazite da ne ostanete bez WhatsAppa
Pazite da ne ostanete bez WhatsAppa (Pixabay)
Više o

WhatsApp

,

Windows Phone

,

BlackBerry OS

Pametni telefoni i BlackBerry uređaji koji koriste operativni sustav Windows Phone 8.0 (ili stariji), BlackBerry OS ili BlackBerry 10 prestat će raditi od 1.siječnja 2018.

"Kada smo 2016. godine pokrenuli WatsApp, mobilni telefoni izgledali su potpuno drugačije nego što izgledaju danas. Appleov App Store bio je star tek nekoliko mjeseci, a 70% pametnih telefona koji su se u to doba prodavali koristili su operativne sustave koje su nudili BlackBerry i Nokia", piše u izvješću koje je WatsApp napisao još 2016., a kasnije nadopunio novim informacijama.

Današnji operativni sustavi koje proizvode Google, Apple i Microsoft - i koji se koriste u 99.5% slučajeva - u to su se doba koristili u 25% prodanih uređaja.

Platforme koje će WatsApp ukinuti već dulje vrijeme nisu popularne (aplikacija se od lipnja ne može koristiti na uređajima Nokia Symbian S60). Planira se ukidanje aplikacije i za Nokiu S40 (31.12.2018.) te za pametne telefone koji koriste verziju 2.3.7. za Androide (1.2.2020.).

Iako te platforme zasad i dalje koriste WatsApp, WatsApp više aktivno ne radi na razvijanju nadogradnja za njih što znači da će u jednom trenutku zasigurno prestati raditi.

Iz WatsAppa žale što svoje usluge moraju uskratiti nekim korisnicima, no tvrde da takvi mobilni uređaji jednostavno više nisu dovoljno snažni da podržavaju razvoj WhatsApp aplikacije.

Piše: Andrea Holi
27.12.2017. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh