« Film
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
KRATKE SLIKE

Od aktivistice do gradonačelnice, dokumentarac o Adi Colau

Gradonačelnicu gledamo 29. ožujka u 19:30 u MM centru, a nakon filma slijedi razgovor s Tomislavom Tomaševićem

Ada Colau, alcaldessa
Ada Colau, alcaldessa (Kultura promjene)
Više o

film Gradonačelnica

,

Pau Faus

,

Ada Colau

Film Gradonačelnica (Alcaldessa) u režiji Paua Fausa prati godinu dana u životu Ade Colau, od vremena koje je provela organizirajući antideložacijske borbe u Barceloni do dana kada je prisegnula kao prva gradonačelnica toga grada.

Ova intimna kronika - u kojoj se koriste i privatne snimke Adina video-dnevnika - te privilegirani uvid u unutarnje mehanizme nove građanske platforme, otkriva izvanredno putovanje u kojem su dvije prevladavajuće teme ujedinjene: povijesna pobjeda,  ilustrativna za političke promjene koje se odvijaju na jugu Europe te unutarnje borbe osobe koja se boji da ne postane ono što je često i sama propitivala. 

Gradonačelnicu gledamo 29. ožujka u 19:30 u MM centru, a nakon filma slijedi razgovor s Tomislavom Tomaševićem, kandidatom za zagrebačkog gradonačelnika ispred platforme Zagreb je NAŠ! i zastupnikom u Gradskoj skupštini, te arhitekticom  i aktivisticom Ivom Marčetić. Razgovor moderira Jelena Ostojić.

Gradonačelnicu prikazujemo u sklopu projekta Kratke slike, programske cjeline Proširena slika koja se bavi odnosom kinematografije prema društveno političkim temama. Ulaz na program je besplatan, a više informacija potražite na službenima stranicama MM centra i Facebook eventu.

26.03.2018. 14:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh