« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
JADRANKA KOSOR:

Očekujem ostvarenje dogovorenog sa Slovenijom

U mojem pismu švedskom predsjedništvu EU-a jasno stoji - ili dogovor ili arbitraža, izjavila je predsjednica vlade

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

pristupni pregovori

,

slovensko hrvatski odnosi

,

granični spor

,

deblokada pregovora

Premijerka Jadranka Kosor u utorak je izjavila kako očekuje da će se na pristupnoj konferenciji s Hrvatskom zakazanoj za petak, ostvariti sve što je dogovoreno sa Slovenijom glede deblokade hrvatskih pregovora s Europskom unijom i rješavanja međusobnog graničnog spora.

Na pitanje novinara očekuje li probleme u vezi s međuvladinom konferencijom o pristupanju Hrvatske rekla je da očekuje da će se sve što je dogovorila sa slovenskom stranom ostvariti, što je i pretočeno u pismo što ga je poslala švedskom predsjedništvu EU-a s kojim se usuglasila i slovenska strana, a potom i u pismu švedskog predsjedništva hrvatskoj premijerki.

"U ta dva pisma je sve objašnjeno, kakva je mapa puta onoga što će se događati. Ključno je dočekati 2. listopada koji je najavio švedski premijer, deblokadu pregovora i onda apsolutno nastavak naših razgovora sa slovenskom stranom", rekla je Kosor.

"A moje pismo koje je usuglašeno jasno kaže na koji način: ili ćemo se dogovoriti ili idemo na arbitražni sud", dodala je hrvatska premijerka.

Nakon dogovora sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom 11. rujna koji je omogućio deblokadu hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom očekuje se da će na međuvladinoj konferenciji o pristupanju u petak Hrvatska otvoriti šest i zatvoriti pet pregovaračkih poglavlja. (hina/metro-portal)

29.09.2009. 16:43:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh