« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
NJEMAČKA

Očekuje se porast broja djece pogođene siromaštvom

Za 20 godina u Njemačkoj će živjeti samo 10 milijuna djece od kojih polovica u siromaštvu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

recesija

,

Njemačka

,

siromaštvo

,

gospodarska kriza

,

Neue Osnabruecker Zeitung

,

Heinz Hilgers

,

siromašna djeca

Njemački savez za zaštitu djece zbog aktualne gospodarske krize očekuje drastični porast siromaštva među djecom, izjavio je predsjednik te organizacije Heinz Hilgers u razgovoru za dnevnik "Neue Osnabruecker Zeitung" od ponedjeljka.

"Trenutno je siromaštvom pogođeno pet od ukupno 15 milijuna djece koliko ih živi u Njemačkoj", rekao je Hilgers. On je istodobno naglasio da će se situacija "drastično pogoršati" zbog trenutačnih demografskih tendencija po kojima se rađa manje djece i to isključivo u siromašnim slojevima društva.

"Većina djece na svijet dolazi u siromašnijim dijelovima društva, dok je broj novorođenih u sloju dobrostojećih građana u drastičnom padu", rekao je Hilgers koji je najavio da će za 20 godina u Njemačkoj živjeti samo 10 milijuna djece od kojih polovica u siromaštvu.

"To je katastrofa na koju bi zapravo svi ekonomisti morali reagirati panično", smatra Hilgers. Predsjednik Njemačkog saveza za zaštitu djece je isto tako drži da trenutna vlada ne čini dovoljno kako bi se poboljšao položaj obitelji s djecom.

"Paket mjera za ublažavanje recesije predviđa investicije u obrazovnu infrastrukturu, ali ne i u ljude", zaključio je Hilgers.

Posljednje ispitivanja pokazuju da su siromaštvom posebice pogođena djeca koja odrastaju u kućanstvima s jednim roditeljem i u obiteljima s migrantskom pozadinom. (hina/metro-portal)

09.03.2009. 17:18:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh