« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
PROGNOZA VREMENA

Očekuje nas uglavnom lijep vikend

Za subotu i nedjelju se prognoziraju povoljne biometeorološke prilike, a u ponedjeljak se zbog približavanja frontalnog poremećaja kvare

Očekuje nas lijep vikend
Očekuje nas lijep vikend (DHMZ)
Više o

vikend

,

biometeorološka prognoza

,

prognoza vremena

,

subota

,

nedjelja

,

vrijeme vikend

U subotu će povoljne biometeorološke prilike poticajno djelovati na većinu ljudi. Nakon mirnog sna, ne očekuju se tegobe uzrokovane vremenom. U kontinentalnoj Hrvatskoj koncentracija peluda korova ambrozije bit će visoka, a na Jadranu niska.

Što se tiče vremena, bit će sunčano, na sjevernom Jadranu i u kopnenom području uz mjestimice umjerenu naoblaku. Ujutro u mnogim kopnenim krajevima magla ili niski oblak. Vjetar prijepodne slab, a samo na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura. Sredinom dana će zapuhati umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a navečer na Jadranu jugo. Najviša temperatura između 20 i 25, u Dalmaciji od 24 do 28°C. 

U nedjelju će biometeorološke prilike posvuda biti povoljne, pa će se većina ljudi osjećati dobro. Dan će biti pogodan za boravak na otvorenom, osim za alergičare koji su osjetljivi na pelud ambrozije. Koncentracija peluda korova ambrozije u unutrašnjosti zemlje bit će visoka, dok će na obalnom području biti niska.

Vrijeme će biti djelomice sunčano uz postupan porast naoblake. Ujutro u kopnenom području mjestimice magla ili niski oblak. Poslijepodne na sjevernom, navečer i srednjem Jadranu, te u Gorskome kotaru i Lici mjestimice kiša i grmljavina. Vjetar većinom slab jugozapadni, na Jadranu umjereno jugo. Jutarnja temperatura malo viša, a poslijepodnevna malo niža nego u subotu.

U ponedjeljak se zbog približavanja frontalnog poremećaja prema našim krajevima kod meteoropata tijekom dana može javiti umor, glavobolja i manjak energije. Tegobe uzrokovane vremenom pojačat će poteškoće od kojih inače pate kronični bolesnici.

14.09.2013. 08:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh