« Seks
objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana
DA?!

Obrezivanje i užitak

Predrasude o razlikama u senzibilnosti penisa između obrezanih i neobrezanih muškaraca mogle bi biti neutemeljene

Ništa se ne gubi...
Ništa se ne gubi... (Arhiva)
Više o

obrezivanje

,

muškarci

,

osjet

Muškarci s neobrezanim spolovilom ipak nemaju snažniji seksualni osjet od onih obrezanih, navodi se u novoj studiji kanadskih znanstvenika, koja tako proturječi široko rasprostranjenim vjerovanjima.

Istraživači s montrealskog sveučilišta McGill utvrdili su da su obrezani muškarci bili podjednako osjetljivi na dodir i bol na različitim stupnjevima seksualne uzbuđenosti kao i oni koji imaju prepucij.

"Ova studija pokazuje da bi predrasude o razlikama u senzibilnosti penisa između obrezanih i neobrezanih muškaraca mogle biti neutemeljene", napisala je glavna autorica studije Kimberley Payne. U studiji objavljenoj u časopisu The Journal of Sexual Medicine ispitana su četrdesetorica muškaraca od kojih je polovica bila obrezana.

U ispitivanju osjeta pomoću senzora muškarce se pratilo na dvije točke na penisu i podlaktici dok su gledali erotske filmove, a termalnim prikazom se mjerilo seksualno uzbuđenje.

O učinku obrezivanja na seksualnu osjetljivost dugo se raspravljalo, a autori studije se nadaju da će njihova otkrića potaknuti daljnja istraživanja na tom području.

Praksa uklanjanja prepucija u Kanadi bilježi pad svake godine, a 2005. je samo 9,2 posto muškaraca bilo obrezano.

16.05.2019. 21:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh