« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
sveučilište u zagrebu

Objavljeni kriteriji za upis na fakultete

Bodovat će se uspjeh u srednjoj školi, ispit na državnoj maturi, posebne sposobnosti i dodatna učenička postignuća

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

državna matura

,

Sveučilište u Zagrebu

,

upis na fakultet

,

rang-lista

Sveučilište u Zagrebu objavilo je na svojim mrežnim stranicama kriterije za sastavljanje rang-lista pri upisu na studijske programe u akademskoj godini 2010./2011.

Temeljem odluke Senata, rezultati državne mature uvrstit će se u ukupna učenička postignuća kojima se kandidati kvalificiraju za upise na studijske programe budući da u proljeće 2010. počinje polaganje državne mature.

Rang-lista za upis na studij, kako je danas priopćio Ured za odnose s javnošću Sveučilišta, sastavljat će se bodovanjem u okviru četiriju kategorija - uspjeha u srednjoj školi, položenih ispita na državnoj maturi, provjere posebnih sposobnosti te dodatnih učeničkih postignuća.

Fakulteti i umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu utvrdili su maksimalan broj bodova koji se može ostvariti na temelju pojedinih elemenata u četiri kategorije, a ukupan broj ograničen je na 1000 u svim studijskim programima.

Objavljeni kriteriji učenicima služe kao informacija za predprijavu (do 15. listopada 2009.) i konačnu prijavu (1. veljače 2010.) za polaganje ispita iz državne mature u sljedećoj godini.

U skladu sa Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Sveučilište u Zagrebu objavit će u javnom natječaju rokove prijave za upis na fakultete, upisne kvote i cjeloviti postupak rangiranja prijavljenih kandidata u siječnju 2010.

Detaljnije informacije o kriterijima za sastavljanje rang-lista dostupne su na mrežnim stranicama zagrebačkog Sveučilišta www.unizg.hr. (hina/metro-portal)

13.10.2009. 12:51:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh