« Glazba
objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan
GLAZBA

Objavljene nominacije za nagradu Ambasador

Ovoga su tjedna objavljene nominacije za petu po redu nagradu Ambasador koja se dodjeljuje najboljim akterima elektroničke glazbe u Hrvatskoj i regiji.

dRM
dRM (Arhiva)
Više o

nagrada Ambasador

,

drumelody

Sarajevski multimedijalni umjetnik drumelody svojim je albumom "Freedom of Imagination" nominiran u kategoriji koju dodjejulje struka "Regionalni album plesne/suvremene elektroničke glazbe".

Priznanja za najbolja ostvarenja u 2020. godini dodijelit će se 19. ožujka u Centru Gervais u Opatiji, a publika za svoje favorite može glasati u pet domaćih i pet regionalnih kategorija dok će struka dodijeliti nagradu u ukupno 18 kategorija. Svoje favorite možete podržati glasanjem na internetskoj stranici nagrade www.ambasador.hr do 26. veljače 2021. godine, dok će glasanje struke trajati od 13. do 28. veljače 2021. godine.
Kroz otvorene javne prijave stiglo je 50 prijedloga, a čak 770 prijedloga u prednominacijskom ciklusu uputilo je 80 članova stručne radne skupine iz Hrvatske i regije. Ove će se godine dodijeliti i nagrada za životno djelo o kojoj će odlučiti Utemeljitelj nagrade i Nadzorni odbor Ambasadora.

Povodom izlaska albuma drumelody je portalu klubskascena.hr dao intervju u kojem priča o svojim inspiracijama i samome nominiranom albumu koji je u listopadu 2020. objavio Sarajevo Disk.

drumelody intervju za portal klubskascena.hr

Po mnogo čemu specifičnu 2020. godinu, sarajevski multimedijalni umjetnik dRUMELODY proveo je u dinamičnom i kreativnom radu čija je kombinacija izrodila konceptualni album "Freedom of Imagination". 

Nekada pulen izdavačke kuće Dancing Bear, odlučio se za karijerni obrat pa je tako novi album otisnut na vinylu i CDu ovih dana objavila diskografska kuća Sarajevo disk, dok je distribuciju za hrvatsko tržište preuzela etiketa PDV Records. 

Osim u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, album će biti dostupan i na području Srbije, ali ipak, kako se ne bi ograničavali na teritorijalne granice, u 11 friško serviranih "pjesama"  moguće je uroniti i putem digitalnih platformi  Spotify, Deezer, Apple Music  i YouTube dok se ostali umjetnikov glazbeni opus može pratiti i na kanalu dRUMELODY.tv

20.02.2021. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh