« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
NOVI PJEVAČEV MEDIJ

Objavljena knjiga "Thompson - Bilo je i to jednom u Hrvatskoj"

Stavovi kritike, pisma potpore, autorski prilozi i fotografije s koncerata.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Thompson

,

Marko Perković Thompson

,

Mate Kovačević

,

Josip Pečarić

,

naklada Fortuna

,

Bilo je i to jednom u Hrvatskoj

,

mač Thompson

Knjiga interviewa, članaka i pisama potpore "Thompson - Bilo je i to jednom u Hrvatskoj", koju su priredili novinar Mate Kovačević i akademik Josip Pečarić objavila je nedavno naklada Fortuna, a javnosti će biti predstavljena 14. travnja u Zagrebu.

U prvom dijelu knjige objavljen je interview s Markom Perkovićem Thompsonom u kojem objašnjava stanje koje se isplelo oko njega posljednjih nekoliko godina, zbog njegovih pjesama i scenografije koncerata.

Prozivan često zbog scenografije koncerata i zabijanja mača na pozornici, Thompson objašnjava da time jednostavno "šalje poruku da je "završilo određeno povijesno razdoblje, u našem slučaju, junačko doba stvaranja i obrane hrvatske države".

"Mač je simbol snage. Mi smo vlastitom snagom uz Božju pomoć osigurali slobodu i mir. Mač okrenut prema dolje simbolizira da je to povijesno razdoblje iza nas", napominje Thompson.

Glede nastupa u Istri, Thompson ističe kako će tamo uvijek nastupati, jer je Istra hrvatska zemlja, makar to neki ne žele prihvatiti. "Nije ništa čudno da se svi hrvatski neprijatelji lako udružuju, mada prividno nemaju ništa zajedničko. Zajednička im je mržnja prema Hrvatskoj i to je ono što ih povezuje", rekao je

Po njegovim riječima ako smo demokratska zemlja, ne bi smjelo biti ograničavanja slobode u bilo kojoj grani umjetnosti, posebno u glazbenoj koja, kad je dobra, zbog svog izraza naprosto je razumljiva i prihvatljiva svakom čovjeku.

U prvom dijelu knjige, koja je podnaslovljena Thompson u očima hrvatskih intelektualaca, uvrštena su stajališta glazbenih kritičara, muzikologa, publicista, biskupa i akademika, u drugom pisma potpore, a u trećem autorski prilozi nastali kao odgovor i raščlamba "desetgodišnje kampanje" koja se vodi protiv toga hrvatskog pjevača. Na kraju knjige (240 str.) objavljene su fotografije s koncerata Marka Perkovića Thompsona. (hina/metro-portal)

12.04.2009. 16:36:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh