« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
korisne informacije

Objavljen priručnik o državnoj maturi i prijavama za upis na fakultete

Priručnik je praktičan vodič za učenike i studente, a dostupan je i na internetu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

AZVO

,

studijski programi

,

priručnik državna matura

,

fakulteti upis

,

NISpVU

Priručnik "Državna matura 2009./2010. i prijave za upis na studijske programe" javno je dostupan na internetskim stranicama, a za nekoliko dana doživjet će i svoju tiskanu inačicu te će biti dostavljen svim srednjim školama u Republici Hrvatskoj, priopćila je danas Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO).

Priručnik su zajednički priredili AZVO, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, a cilj mu je iscrpno informiranje učenika i budućih studenata, kao i otklanjanje mogućih nedoumica vezanih uz poglavlje ispita prve državne mature i prijave na studijske programe.

Zamišljen je kao praktičan vodič koji donosi mnoštvo korisnih informacija, a dostupan je na internetskim stranicama www.postani-student.hr, www.azvo.hr, www.mzos.hr, www.hcvvo.hr, te na CARNet-ovoj stranici drzavnamatura.skole.hr.

Značajan dio priručnika posvećen je detaljnim uputama o korištenju sustava NISpVU - Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta, po principu "korak po korak", budući da se od ove školske godine cjelokupan proces prijava ispita državne mature i prijava na studijske programe odvija putem NISpVU-a kojemu se pristupa preko internetske stranice www.postani-student.hr.

Priručnik donosi i informacije o uvjetima za upis na studijske programe, tablične prikaze odluka visokih učilišta o korištenju rezultata državne mature pri izradi rang lista za upis na studijske programe, kao i kalendar sa svim važnim datumima i rokovima za prijave i polaganje ispita državne mature te za upis na studijske programe. (hina/metro-portal)

02.12.2009. 19:47:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh