« Život
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
PRIPAZITE

Objave na društvenim mrežama koje vam mogu uništiti karijeru

Poslodavci više nisu naivni - nakon što im pošaljete molbu za posao, tek rijetki neće provjeriti vaše profile na društvenim mrežama

Tu ste rekli sve o sebi
Tu ste rekli sve o sebi (Arhiva)
Više o

profil

,

posao

,

društvene mreže

,

objave

Tražite posao? Sigurno ste vrlo pomno uredili svoj životopis, no jeste li napravili još važniju stvar - uredili svoje profile na društvenim mrežama?!

Naime, situacija je sljedeća - 20 posto poslodavaca provjerava ljude koji su se javili na oglas za posao na društvenim mrežama, a polovica njih nastavlja to raditi i nakon što ih zaposle.

Fotografije s partijanja i glupiranja neće baš pomoći pri zapošljavanju, jer se pokazalo da za preko 60 posto poslodavaca to nije prihvatljivo i takve ljude neće zaposliti - s tim da je to samo prosjek.

Neprimjerene slike zapravo odbijaju 71 posto poslodavaca, 69 posto njih ne voli negativne komentare o prošlom poslu, a tulumarenje odbija 60 posto njih. Neprimjereni komentari o društvu i politici odbijaju tek 30 posto poslodavaca. 

Stoga, ako vam je profil pun čuda, dobro složite postavke privatnosti ili obrišite nezgodne stvari, pa tek onda pošaljite molbu za posao.

17.08.2015. 13:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh