« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
ILEGALNI BORAVAK

Obitelj Osame bin Ladena deportirana iz Pakistana

Tri udovice i jedanaestero djece deportirano je posebnim letom iz Pakistana u Saudijsku Arabiju

Fotografija vijesti
Više o

Saudijska Arabija

,

Pakistan

,

Osama bin Laden

,

deportacija

Obitelj bivšeg vođe al Kaide Osame bin Ladena, ubijenog prije gotovo godinu dana u američkoj vojnoj akciji na sjeverozapadu Pakistana, deportirana je iz Pakistana u Saudijsku Arabiju rano ujutro u petak, objavili su lokalni mediji.

Odvjetnik obitelji rekao je ranije da će tri udovice i jedanaestero djece, koje su pakistanske snage sigurnosti stavile u pritvor nakon napada 2. svibnja prošle godine, posebnim letom biti prebačeni u Saudijsku Arabiju. Izvori su za pakistanske medije rekli da je bin Ladenova obitelj odletjela prema saudijskom gradu Džedi na Crvenom moru.

Ministarstvo unutarnjih poslova je objavilo da je "dalo nalog za deportaciju četrnaestero članova obitelji Osame bin Ladena u skladu s nalozima suda". "Obitelj je držana na sigurnom i zdrava u kući za goste... Deportiraju se u zemlju po njihovom izboru, Saudijsku Arabiju, danas", priopćilo je ministarstvo.

Ranije ovoga mjeseca pakistanski sud je žene osudio na 45 dana zatvora zbog ilegalnog ulaska u Pakistan te naložio njihovu deportaciju nakon odsluženja kazne koje je počelo 3. ožujka kada su službeno uhićene.

27.04.2012. 09:14:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh