« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
PREBACIVANJE

Obilježena 20. obljetnica HDZ-a Zagrebačke županije

Na svečanosti se premijerka Kosor osvrnula na oporbu i izjavila kako će se ići u srce afere Daimler

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

HDZ

,

SDP

,

Jadranka Kosor

,

Ivan Šuker

,

oporba

Predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor na večerašnjoj svečanosti obilježavanja 20. obljetnice HDZ-a Zagrebačke županije istaknula je da u borbi protiv korupcije nitko tko se ogriješio o zakon ne može biti amnestiran, bez obzira na stranačku pripadnost, pa je tako naglasila kako će se ići "u srce afere Daimler, od tržnice do kamiona neće biti popusta ni za koga".

U vezi sa sinoćnjim susretom s predsjednikom SAD-a Barrackom Obamom, Kosor je istaknula kako je bitna činjenica da se Hrvatska našla za istim stolom s ostalim državama Europske unije, kao njezina skora članica, ali i punopravna članica NATO saveza i kao čimbenik stabilnosti u ovom dijelu Europe. Kosor je izrazila uvjerenost da će do kraja ove godine biti dovršeni pristupni pregovori, a iduće biti potpisan pristupni sporazum s EU.

Govoreći o antirecesijskom programu Vlade, Kosor je najavila skoro donošenje paketa mjera za poduzeća u osobito teškom stanju, te prioritetnim označila zaustavljanje rasta nezaposlenosti i otvaranje novih radnih mjesta. Pozvala je i predstavnike lokalne samouprave da tome daju svoj doprinos. Kosor je izrazila spremnost na prihvaćanje konstruktivnih prijedloga iz oporbe umjesto, kako je rekla, učestalih napada usmjerenih samo na rušenje HDZ-ove koalicijske vlasti. Kosor je najavila pobjedu na parlamentarnim izborima iduće godine, kao i da će i dalje raditi sa svojim koalicijskim partnerima na dobrobit svih hrvatskih građana.

Potpredsjednik Vlade, HDZ-a i ministar financija Ivan Šuker osvrnuvši se na objavu Registra hrvatskih branitelja, rekao je da je to primjer kako HDZ-ovi politički protivnici vide pravnu državu. Također je rekao da je Vlada stvorila preduvjete za gospodarski razvoj Hrvatske, te tražio od lokalne samouprave donošenje kvalitetnih programa, kako bi se iz fondova Europske unije moglo povući oko 3,5 milijarde eura. (hina/metro-portal)

09.04.2010. 22:22:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh