« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
inicijativa

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv korupcije

VIDEO - Stjepan Mesić i Zorislav Antun Petrović o nultoj toleranciji prema korupciji

(Damjan Tadić/Cropix/Infopunkt)
Više o

Stjepan Mesić

,

korupcija

,

GONG

,

Transparency International Hrvatska

,

Ivan Šimonović

,

Zorislav Antun Petrović

,

Dan borbe protiv korupcije

U Novinarskom domu u Zagrebu obilježen je Dan antikorupcijske borbe. Skup je održan u organizaciji Transparency Internationala Hrvatska.

Današnji dan proglašen je kao međunarodni Dan borbe protiv korupcije u svijetu. Na sastanku su sudjelovali predsjednik republike Hrvatske Stjepan Mesić, ministar pravosuđa Ivan Šimonović, kao i predsjednik Transparency Internationala za Hrvatsku Zorislav Antun Petrović.

Predsjednik Mesić naglasio je da antikorupcijska inicijativa mora biti dio opće kulture, a ta kultura ne može se graditi samo represijom i pretvaranjem TV Dnevnika u korupcijsko-pravosuden biltene, nego i edukacijom na svim razinama.

Mesić je izjavio i kako je cilj antikorupcijske borbe svakako postizanje nulte tolerancije prema korupciji, a za to su najbolje sredstvo odgovarajuće represivno-pravosudne mjere u javnim sektorima, gospodarskom životu i medijima.

Predsjednik Transparency Internationala Hrvatska, Zorislav Antun Petrović izjavio je da je tijekom proteklih šest godina u Hrvatskoj korupcija polako izbijala na površinu i predstavlja jedan od najvećih problema u društvu.

''Iako se sustavno počelo raditi na njezinom suzbijanju, rezultatima ne možemo biti potpuno zadovoljni. Zato je Međunarodni korupcijski dan dobar povod da vidimo što smo dosad napravili i da vidimo što će se učiniti sljedeće godine'', naglasio je Petrović.

U suradnji s Gongom Transparency će pratiti predsjedničke izbore i zahtijevati da kandidati poštuju sve zakone o financiranju kampanje.


09.12.2009. 12:19:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh