« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
ZNATE LI?

Obični ili tekući sapun?

Znate li koji je sapun bolji izbor - obični ili tekući? Pa zapravo, nema jednoznačnog odgovora...

Koji je bolji?
Koji je bolji? (Arhiva)
Više o

sapun

,

tekući sapun

U zadnje se vrijeme, naročito od početka pandemije, počelo malo više razmišljati o tome koliko često peremo ruke, jer upravo to, uz nošenje maske i distancu, osnovne su epidemiološke mjere kojih bismo se trebali držati.

Nije ni čudo što je potražnja za sapunom porasla, a industrija sapuna zabilježila je porast od 194% tijekom pandemije. Nakon dvije godine pandemije, više nitko ne pita koliko dugo treba prati ruke ili kako ih pravilno prati, sada se ljudi pitaju koji sapun je bolji za kožu i ubijanje bakterija, onaj tekući ili obični.

Prvo i osnovno ono što mislite da je sapun i imate na umivaoniku, vjerojatno i nije pravi sapun jer se većina sapuna danas radi o umjetnih sastojaka.

Što se tiče toga koji je sapun bolji u uklanjanju mrlja ili ubijanju bakterija, možete se opustiti, i tekući i kruti rade jednako dobar posao. ALi koji je sapun bolji za kožu. To ovisi o tome što tražite.

Za hidrataciju koristite tekući sapun.

Kruti sapuni često imaju visok oH, što može dodatno isušiti i dehidrirati kožu. Ipak, mnogi kruti sapuni danas su također obogaćeni uljima i tvarima koje vlaže kožu.

Ako brinete zbog kemikalija, bolje je koristiti kruti sapun jer oni češće sadrže više prirodnih sastojaka. U svom sapunu želite sastojka poput glicerina, esencijalnih ulja i ulja poput kokosovog ili shea maslaca. Trebate izbjegavati sastojke popu parabena i triklosana.

Također, ako ste alergičar, koristite kruti sapun jer ima manje umjetnih sastojaka. Ako par dijelite sapun s nekime, koristite tekući sapun, jer tako ne diraju svi isti komad sapuna.

05.01.2022. 09:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    05.01.2022. 11:41
    tekuci mi je bolji
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh