« Iza ogledala
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
YU ALIEN

Obdukcija izvanzemaljca u Jugoslaviji

Ma kako autentično izgledale fotografije, prava istina sigurno se neće saznati

Alien obduction ili spin KOS-a?
Više o

Tito

,

obdukcija izvanzemaljca

,

VMA

,

izvanzemaljci Otočec

Poznavatelji NLO tematike već godinama raspravljaju o autentičnosti fotografija obdukcije izvanzemaljca koja je navodno obavljena na beogradskoj Vojno-medicinskoj akademiji u kasnim šezdesetim ili sedamdesetim godinama.

Prema najčešćoj teoriji, u sloveniji se krajem 1966. godine srušio NLO s nekoliko izvanzemaljaca koji su poginuli pri padu. Na mjesto nesreće odmah je stigla vojska, pokupila sve i odnijela u Beograd, gdje je na VMA obavljena obdukcija.

Pred nekoliko godina na internet su procurile fotografije obdukcije, koje je prema pričama u javnost pustio rođak jednog od kirurga koji je bio prisutan na obdukciji. Autentičnost fotografija nikad nije dovedena u pitanje, no sve ostalo jest.

Poznavajući paranoju KOS-a, UDBA-e i ostalih agencija komunističke Jugoslavije, podaci su iskrivljeni do neprepoznatljivosti, prema shemi koju su koristili i na početku Domovinskog rata. Tako su imena kirurga potpuno nepoznata i ne postoje ni u jednom arhivu, u VMA nema dokumentacije koja bi na bilo koji način bila dokaz o izvršenoj obdukciji, a mjesto pada je najčešće slovenski Otočec, no spominju se i neka mjesta u Bosni.

U legendu je ušao i dio priče o tome kako je Josip Broz osobno pregledao tijela poginulih izvanzemaljaca, no jedino što je sigurno jest da se nikad neće saznati prava istina. 

30.07.2011. 14:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh