« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
ANETE

Obamu vole više nego ikad

Upitani koji pristup će pridonijeti gospodarskom rastu, 49 posto Amerikanaca izabralo je javne investicije u školstvo i alternativne izvore energije

Amerikanci vjeruju predsjedniku
Amerikanci vjeruju predsjedniku (Arhiva)
Više o

Barack Obama

,

Bloomberg

,

anketa

,

popularnost

Barack Obama ima najviši rejting od početka njegova prvog predsjedničkog mandata i Amerikancima su njegove gospodarske poruke draže od poruka republikanaca, pokazalo je istraživanje javnog mnijenja objavljeno u četvrtak.

Obamin rad ne odobrava 40 posto građana, a pozitivnim ga ocjenjuje 55 posto Amerikanaca, najviše od rujna 2009., pokazala je anketa Bloomberga koju prenosi internetski portal Politico.

Samo 35 posto ispitanika pozitivno gleda na Republikansku stranku, a negativno 55 posto. Obamini demokrati ipak su popularniji - Demokratsku stranku podupire 47 posto, a negativno mišljenje o njoj ima 43 posto građana SAD-a.

Upitani koji pristup će pridonijeti gospodarskom rastu, 49 posto Amerikanaca izabralo je javne investicije u školstvo i alternativne izvore energije. Samo 44 posto njih drži da je za rast potrebno smanjiti javnu potrošnju i smanjiti poreze, što zagovaraju republikanci, pokazala je anketa Bloomberga.

22.02.2013. 06:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh