« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
RASPAŠOJ

Obamini agenti u skandalu s prostitutkama

Tijekom priprema za dolazak Obame u kolumbijsku Cartagenu dečki iz Tajne službe su se zaigrali s prostitutkama

Dečki u crnim odijelima vraćeni u SAD
Dečki u crnim odijelima vraćeni u SAD (Arhiva)
Više o

Barack Obama

,

skandal

,

prostitutke

,

Tajna služba SAD

Američka Tajna služba u subotu je opozvala s dužnosti 11 svojih agenata osumnjičenih da su doveli prostitutke u hotelske sobe, tijekom priprema za dolazak predsjednika Baracka Obame na sveamerički summit u kolumbijski grad Cartagenu, a skandal je proširen i na pet vojnika iz osiguranja, izvijestili su američki mediji u subotu.

Agenti Tajne službe zatečeni su u prekršaju kada je jedna od žena ostala u sobi agenta nakon 7 sati ujutro, suprotno pravilima hotela, izjavio je republikanski kongresnik Peter King, predsjedavajući Odbora za domovinsku sigurnost Predstavničkog doma Kongresa, koji nadgleda Tajnu službu, navodi dnevnik The Wall Street Journal.

Kada je agent odbio otvoriti vrata službeniku hotela, pozvana je policija, koja je kasnije o incidentu izvijestila američko veleposlanstvo, rekao je King.

Također u subotu, Južno zapovjedništvo oružanih snaga SAD, objavilo je u priopćenju da je pet američkih vojnika raspoređenih na summitu prekršilo policijski sat, te da su "možda bili uključeni u neprimjereno ponašanje".

To neprimjereno ponašanje navodno se dogodilo u istom hotelu gdje su boravili opozvani agenti Tajne službe SAD-a.

Vojnom osoblju ograničeno je kretanje na njihovu vojarnu u Kolumbiji, a po zapovijedi ne smiju kontaktirati s drugim osobama. Oni će se vratiti u Ameriku nakon što misija završi, a slijedit će i istraga, navodi se u priopćenju.

Agenti Tajne službe koji su sudjelovali u incidentu što se dogodio u srijedu navečer, poslani su kući i zamijenjeni drugim osobljem Tajne službe, prije nego što je Barack Obama doputovao u petak, rekli su dužnosnici.

General Douglas Fraser, zapovjednik američkog Južnog zapovjedništva, rekao je da je "razočaran cijelim incidentom i da takvo ponašanje nije u skladu s profesionalnim mjerilima koja se očekuje od pripadnika vojske SAD-a".

Pomoćnik ravnatelja Tajne službe Paul Morrissey, naveo je u priopćenju da je 11 agenata poslano na dopust nakon razgovora o incidentu vođenog u subotu u Washingtonu .

On je naglasio da cijela situacija "nije imala utjecaja na sposobnost Tajne službe da provodi sveobuhvatni sigurnosni plan za predsjednika tijekom posjeta Cartageni".

Obama tijekom vikenda sudjeluje na summitu dviju Amerika, koji je u Cartageni okupio desetke regionalnih čelnika.

15.04.2012. 08:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh