« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
PRIPREME ZA 2012.

Obamina taktika za novi mandat - veliki porezi za bogate

Čak 82% Obaminih birača reklo je da su ga spremni ponovo podržati na izborima 2012. godine ako podigne poreze bogatima

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

izbori u SAD-u

,

republikanci i demokrati

Nakon višemjesečnog pada popularnosti uzrokovanog novim zaduživanjima i teškom gospodarskom situacijom u najmoćnijoj zemlji svijeta, najnovija istraživanja javnog mijenja pokazuju kako za Baracka Obamu ipak nije sve izgubljeno.

Čak 82% Obaminih birača reklo je da su ga spremni ponovo podržati na izborima 2012. godine ako podigne poreze bogatima.

Isto tako, 66% birača podržava njegove dosadašnje odluke i način na koji vodi zemlju usred ekonomske krize, dok 27% misli da ne radi dobro. Zanimljivo, više od 63% ljudi koji su za njega glasovali na prošlim izborima smatra kako previše popušta republikancima.

Birači se nadaju i kako je Obama sposoban ne dirati u postignuta socijalna prava, ali istovremeno reorganizirati gospodarstvo i otvoriti nova radna mjesta. Amerikanci se najviše boje da bi mjere štednje mogle prvo udariti na zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Što se tiče poreza, Amerikanci odobravaju njihovo povećanje samo kad su bogataši u pitanju, dok oni za male i srednje tvrtke moraju ostati barem na sadašnjoj, već visokoj razini. Analitičari smatraju kako je ovo najbolja šansa Obami da na temelju te ideje osmisli cijelu kampanju i pobijedi republikanskog protukandidata.

Hoće li Barack imati dovoljno političke i taktičke mudrosti da izbjegne sve zamke koje mu nesumnjivo pripremaju republikanci, pokazat će vrijeme.

02.09.2011. 18:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh