« Fun
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Obamina babuška

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

John McCain

,

babuška

Kod nas političari ponekad iskaču iz pašteta, a u Rusiji su ih već odavno prebacili u najpoznatiji ruski suvenir, babušku ili matrjošku, kako ih Rusi zovu. Lutkice koje se stavljaju jedna u drugu sve do najmanje koja se ne može rastaviti mogu se nabaviti u svim veličinama i likovima, a najtraženiji su u zadnje vrijeme bili Obama i McCain.

Rusija je i inače preplavljena američkim turistima koji pokušavaju naći tragove života iza željezne zavjese, što se najčešće svodi na opijanje votkom do besmisla i tumaranje ruskim gradovima s velikim šubarama s još većim crvenim zvijezdama na njima. No, Obamina babuška u zadnjih je mjesec dana nadmašila sve Sojuzove satove i majice s Lenjinom.

Tradicionalno trgovište Sv. Petra u St. Petersburgu trenutno je prepuno babuški s likom McCaina, no razlog nije velika ljubav Rusa prema republikanskom kandidatu, nego posvemašnja nestašica Obaminih babuški koje su u zadnjem tjednu prije izbora jednostavno planule, i dva najveća proizvođača, Ryazan Matryoskas i Russian Matryoshkas ne mogu napraviti dovoljne količine.

Najavljena je i specijalna edicija Obaminih babuški s njim kao najvećom, Bushom kao manjom i Clintonom kao najmanjom - pomalo zastrašujuće jednostavno poimanje američke politike, koje je u svojoj biti točno, barem s ruske točke gledišta. (metro-portal)

Da Obama ima više od jedne pojavne razine, objašnjava ovaj članak.

07.11.2008. 19:28:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh