« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
PROBLEMI

Obamin paket mjera za zapošljavanje nije prošao u Senatu

"Ako ne usvoje cijeli paket, idemo s njegovim dijelovima", rekao je Obama prije glasovanja u Senatu dodajući da bi plan za zapošljavanje trebao biti osiguranje protiv recesije

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

američki Senat

,

SAD proračun

Obamin paket mjera za poticanje zapošljavanja i oživljavanje gospodarstva vrijedan 447 milijardi dolara naišao je na svoju prvu ozbiljnu prepreku nakon što ga je jučer odbacio američki Senat, javlja Hina.

Taj prijedlog zakona, koji predviđa porezne olakšice u svrhu stvaranja novih radnih mjesta, pao je u Senatu s 50 glasova protiv.

Obama je izjavio da to glasovanje nije kraj borbe za taj zakon. U svojoj izjavi nakon glasovanja Obama je optužio republikance za ometanje i rekao da će raditi s vođom demokratske većine u američkom Senatu Harryjem Reidom kako bi osigurao da se o pojedinim prijedlozima u tom paketu glasuje što je prije moguće.

"Ako ne usvoje cijeli paket, idemo s njegovim dijelovima", rekao je Obama prije glasovanja u Senatu dodajući da bi plan za zapošljavanje trebao biti osiguranje protiv recesije.

Američki predsjednik je najavio da će 19. rujna predstaviti i plan smanjenja proračunskog deficita. "Plan smanjenja proračunskog deficita pokrit će troškove predloženog zakona o zapošljavanju, a ujedno će i na duže vrijeme stabilizirati naš dug", kazao je Obama.

Obamin plan zapošljavanja dolazi u trenutku kada je stopa nezaposlenosti 9,1 posto, a prisutan je i strah od mogućeg povratka recesije.

12.10.2011. 12:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh