« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
PRESEDAN

Obami je dosta Izraela?

Sjedinjene Države neće se u ponedjeljak obratiti prisutnima na UN-ovu forumu koji se održava u sklopu godišnje rasprave o kršenjima ljudskih prava na palestinskim teritorijima

Obama više ne želi braniti Izrael
Obama više ne želi braniti Izrael (Arhiva)
Više o

Izrael

,

Barack Obama

,

ljudska prava

,

palestinska samouprava

Barack Obama već neko vrijeme šalje signale da mu je dosta neupitnog podržavanja Izraela, a sad kad je Netanyahu dobio izbore na paroli "Nema države za Palestince", izgleda da mu je prekipjelo.

Naime, Bijela kuća je poručila da se neće obraćati prisutnima na UN-ovom forumu u sklopu godišnje rasprave o kršenjima ljudskih prava na palestinskom teritoriju.

Riječ je o potezu bez presedana u radu foruma za ljudska prava koji čini 47 zemalja članica. Naime, Washington u debatama uvijek brani Izrael, a današnja je odluka uslijedila nakon nekoliko signala kojima Obamina administracija "revidira" odnose sa židovskom državom.

"Američko izaslanstvo danas neće sudjelovati u raspravi o Palestini", odgovorio je američki glasnogovornik za Reuters u Ženevi na pitanje o debati, no nije rekao drugih pojedinosti.

Saveznici izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u nedjelju su ocijenili da je njegovo poricanje palestinske države potaknulo nastanak jaza s Bijelom kućom, no američkog predsjednika Baracka Obamu okrivljuju za kritike bez presedana

23.03.2015. 13:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh