« Život
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
5 DESETLJEĆA

Barack Obama slavi 50. rođendan

Predsjednik SAD-a odlučio je provesti u uskom krugu svoje obitelji i prijatelja u Bijeloj kući, bez ikakvog formalnog protokola

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

Iako se trenutno nalazi u jednim od politički najzahtjevnijim trenucima svoje karijere, Barack Obama ipak će u veselom okruženju prijatelja i obitelji danas proslaviti svoj  50. rođendan, prenosi Hina.

U srijedu navečer njegovi pristalice u Chicagu, gdje je sudjelovao u nekoliko događaja prikupljajući novce za financiranje svoje kampanje, zapjevali su Obami "Sretan rođendan". "Nisam mogao ni sanjati o ljepšem prijevremenom rođendanskom poklonu od večeri provedene s vama", rekao im je Obama.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev jedan je od prvih svjetskih čelnika koji je u četvrtak svojem američkom kolegi čestitao rođendan, u telefonskom razgovoru tijekom kojega se razgovaralo i o ulasku Rusije u Svjetsku trgovinsku organizaciju.

Za četvrtak nije predviđen nikakav službeni događaj u protokolu američkog predsjednika. Rođendan je odlučio provesti u krugu svoje obitelji i prijatelja u Bijeloj kući. Zbog očeva rođendana Obamina starija kći Malia (13) doputovala je iz ljetnog kampa.

"I sami možete vidjeti da imam više sijedih vlasi nego kada sam prije nekoliko godina preuzeo ovu dužnost, no bez obzira na to, osjećam se sasvim dobro. A, Michelle je rekla... da sam joj još uvijek... privlačan, a čini mi se da je zapravo to važno, zar ne?", rekao je Obama u razgovoru za javni NPR radio.

I američka prva dama Michelle aludirala je u četvrtak na više sijedih vlasi u kosi svojeg muža, objasnivši kako su one dokaz da se njezin suprug angažirao na tomu da pomogne svojim sugrađanima da što prije izađu iz najteže recesije koja je pogodila SAD u posljednjih nekoliko desetljeća.

04.08.2011. 21:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh