« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
ANKETA

Obama popularniji od Romneya

Istraživanje javnog mijenja pokazalo je da su Amerikanci naklonjeniji Baracku Obami nego republikanskom kandidatu Mittu Romneyu

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

Mitt Romney

,

predsjednički izbori

,

anketa

,

popularnost

Amerikanci su naklonjeniji predsjedniku Baracku Obami nego njegovu suparniku na sljedećim predsjedničkim izborima, republikancu Mittu Romneyu, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja GfK-a, jedne od najvećih svjetskih agencija za istraživanje tržišta i javnog mnijenja, javlja Hina.

Rezultati pokazuju da Romney ne uživa vjerodostojnost kod glasača jer manje od trećine ispitanika (31%) smatra da Romney govori ono u što vjeruje. Suprotno tome, preko polovice ispitanika, njih 54 posto, smatra da Obama govori ono u što vjeruje. Čak i po pitanju nacionalne sigurnosti i poreza, gdje republikanci tradicionalno uživaju više povjerenja, Obama bolje stoji od Romneya.

Tako, na primjer, 53 posto Amerikanaca misli da Obama bolje štiti zemlju, dok je Romneyu povjerenje glede obrane zemlje dalo 37 posto Amerikanaca. Čak i kod poreznih pitanja, Obama je dobio veće povjerenje nego Romney (47/% prema 41%).

Obamu se, prema toj anketi, također smatra jačim liderom od Romneya (50% prema 39%). No, u pitanju gospodarstva obojica uživaju gotovo jednaku potporu. Njih 46 posto smatra da je Obama bolje rješenje kada je u pitanju vođenje gospodarstva, a 44 posto više vjeruje Romneyu.

Amerikanci su također bolje upoznati s politikom i programom koji će Obama provoditi ako bude ponovo izabran za predsjednika. Njih 67 posto tvrdi da znaju što mogu očekivati od Obame ako ostane u predsjedničkoj fotelji. Međutim, tek njih 44 posto se izjasnilo da su upoznati s političkim smjernicama Mitta Romneya i većina njih su Amerikanci s većim godišnjim prihodima.

Američki predsjednički izbori održat će se u studenom ove godine.

10.05.2012. 18:34:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh