« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
NRA

Obama počinje rješavati pitanje oružja?

Ako postoji išta što možemo učiniti kako bismo spriječili nešto slično, imamo neotklonjivu obvezu - svi skupa - da pokušamo, rekao je Obama

Ovakav arsenal može imati gotovo svaki Amerikanac
Ovakav arsenal može imati gotovo svaki Amerikanac (Arhiva)
Više o

Barack Obama

,

oružje

,

kontrola naoružanja

,

NRA

Američki predsjednik Barack Obama rekao je u srijedu da će najkasnije do siječnja tražiti konkretne političke preporuke radi suzbijanja oružanog nasilja u Sjedinjenim Državama.

Obama je usto, službeno najavljujući donošenje takvih rješenja nakon pucnjave u osnovnoj školi u Connecticutu, u petak pozvao Kongres da već sljedeće godine počne rješavati to pitanje.

"Ako postoji išta što možemo učiniti kako bismo spriječili nešto slično, imamo neotklonjivu obvezu - svi skupa - da pokušamo", rekao je novinarima u Bijeloj kući.

Akciju će predvoditi potpredsjednik Joe Biden u okviru Obamina poziva na djelovanje nakon pokolja 26 osoba, među kojima dvadesetoro djece u školi u Newtownu, u Connecticutu.

Premda je Bidenovo povjerenstvo zaduženo za izradu konkretnih prijedloga Obama je rekao da se ljudi ne bi smjeli moći tako lako doći do jurišnog oružja i da rupe u zakonu koje omogućavaju prodaju oružja na izložbama bez bilježenja i provjere kome se prodaje

20.12.2012. 04:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh