« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
GAZDA U KONTROLI

Obama nenajavljeno došao u Afganistan

Bijela kuća je, prije no što je Obama stigao u svoj prvi posjet Afganistanu otkako je na dužnosti američkog predsjednika, priopćila kako se on na terenu želi upoznati sa stanjem

(Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Afganistan

,

Hamid Karzai

Američki predsjednik Barack Obama u nedjelju je stigao u Kabul u nenajavljen posjet Afganistanu tijekom kojeg će razgovarati s predsjednikom države Hamidom Karzaijem, članovima njegove vlade te američkim dužnosnicima i vojnicima u Afganistanu.

Bijela kuća je, prije no što je Obama stigao u svoj prvi posjet Afganistanu otkako je na dužnosti američkog predsjednika, priopćila kako se on na terenu želi upoznati sa stanjem. Obama će, kako je planirano, razgovarati sa zapovjednikom američkih i snaga NATO-a u Afganistanu, generalom Stanley McChrystalom i američki veleposlanikom u Kabulu Karlom Eikenberryem. Očekuje se da će američki predsjednik tijekom kratkog boravka u Afganistanu pozdraviti američke vojnike stacionirane u toj zemlji i razgovarati s diplomatima.

U prosincu prošle godine Obama je naredio raspoređivanje dodatnih 30 tisuća američkih vojnika u Afganistanu i kao ciljni datum za početak povlačenja američkih snaga odredio sredinu 2011. godine. Pojačanja su počela stizati u Afganistan, ali pristiglo je tek nekoliko tisuća dodatnih vojnika. Američki mediji komentiraju da će ovaj put u Afganistan omogućiti Obami da na terenu vidi prve rezultate svoje strategije pojačanja američkih snaga, iskaže potporu američkoj vojsci i odbije kritike upućene na njegov račun da je zbog reforme zakona o zdravstvenom osiguranju zapustio vanjskopolitičke probleme. (hina/metro-portal)

28.03.2010. 19:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh