« Fun
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
PITAJTE GUVERNERA

Obama nazvao radio i predstavio se kao "Barry iz Washingtona"

Američki predsjednik predstavio se kao čovjek koji se žali na pomet u Virginiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Barry

,

WTOP

,

Tim Kaine

Američki predsjednik Barack Obama u utorak se predstavio kao "Barry iz Washingtona" u telefonskom pozivu radio postaji WTOP u Virginiji tijekom emisije "Pitajte guvernera", u kojoj je čestitao guverneru na odlasku Timu Kaineu, predsjedniku Demokratske stranke.

Obama je u programu predstavljan kao "Barry iz Washingtona", čovjek koji se žali na promet u sjevernoj Virginiji.

"Barry" je u programu rekao da bi se imao na što žaliti u prometu sjeverne Virginije, predgrađa Washingtona ozloglašenog po prometnim zastojima, ali da je on "ustvari predsjednik SAD-a i da zove kako bi čestitao Kainu na sjajnoj službi Commonwealthu Virginije", što je službeni naziv te savezne države.

Obamin poziv s prikrivanjem identiteta izazvao je oduševljenje u studiju.

"Voditelj emisije Mark Segraves i osoblje guvernerova ureda na tome su radili četiri mjeseca", izjavio je direktor WTOP News-a Mike McMearty. "Mislili smo da bi se to moglo dogoditi, a danas smo dobili 'palac gore' iz Bijele kuće i pokušali smo razraditi logistiku da vidimo kako će to funkcionirati", rekao je McMearty u izjavi za Politico, online dnevni list iz Washingtona.

McMearty je rekao kako je Obamina ideja bila da se predstavi kao "Barry iz Washingtona". Barry je nadimak Baracka Obame, koji je koristio u djetinjstvu, ali je kao student počeo tražiti od rodbine i prijatelja da ga više ne zovu Barry već Barack, po ocu Kenijcu koji je njega i majku napustio kada su mu bile dvije godine. Zanimljivo je da je otac, koji je diplomirao ekonomiju na Harvardu, koristio taj isti nadimak - Barry, slijedeći tradiciju doseljenika da amerikaniziraju svoja imena.

Guverner Kaine je "bio uistinu zapanjen", rekao je McMearty, dodajući kako je "on bio jedini u studiju koji nije znao".

Obama je bio jedan od nekoliko visokih dužnosnika, koji su nazvali u emisiju da čestitaju Kaineu, kojem ističe drugi guvernerski mandat. Naslijedit će ga republikanac Bob McDonnell, koji je izabran na djelomičnim lokalnim izborima u studenome. (hina/metro-portal)

22.12.2009. 22:29:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh