« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
SAMO PREDSJEDNIK...

Obama nastupao kao "stand-up" komičar

POGLEDAJTE VIDEO - Američki predsjednik na jednu je noć ostavio politiku po strani i svojim je dosjetkama nasmijao goste tradicionalne večere koju svake godine organizira udruga izvjestitelja iz Bijele kuće

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

stand up komedija

Na večeri, jednom od najvažnijih društvenih događaja u Washingtonu, redovito sudjeluju najmoćniji američki političari i slavne osobe, među kojima su ove godine bili redatelj Steven Spielberg, glumci Morgan Freeman i Alec Baldwin i pjevačica Jessica Simpson.

"Lani sam dobio svoju 'porciju' razočaranja", rekao je dobitnik Nobelove nagrade za mir 2009 godine. "Htio sam Nobela za fiziku, ali ne možemo ga svi dobiti", rekao je Obama.

"Prošla je gotovo godina dana od mog zadnjeg nastupa ovdje. Bilo je puno uspona i padova, osim u mojim anketama popularnosti koje su stalno padale", dodao je.

Obama se narugao i s konzervativcima koji uporno ističu da Obama, čiji je otac Kenijac, nije pravi Amerikanac. "No, to je politika. To me ne dira. Moja popularnost pada, ali je zato visoka u zemlji iz koje potječem.

Predsjednik je uputio riječi potpore novinarima koji su bili domaćini večere, u času kada kriza teško pogađa američke medije. No i tu nije mogao da ne ubaci dosjetku: "Spasio sam banke, spasio sam automobilsku industriju. Ali spasiti medije? Ipak sam samo predsjednik, a ne čarobnjak!". (hina/metro-portal)

02.05.2010. 12:34:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh