« Život
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
KOŠARKA

Obama najavio ostavku na mjesto trenera momčadi svoje kćeri

Unatoč tomu što je postao predsjednik SAD-a, Barack Obama nije se želio odreći treniranja košarkaške momčadi svoje mlađe kćeri

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

košarka

Zbog sve brojnijih predsjedničkih obaveza Barack Obama rekao je kako više neće moći trenirati košarkašku ekipu svoje mlađe kćeri, što mu je bila najdraža „obveza" zadnjih godina, prenosi Hina.

Obama, koji za vikend nerijetko odlazi iz Bijele kuće kako bi pratio košarkašku ekipu desetogodišnje kćeri Sashe, rekao je za sportsku televiziju ESPN kako mu se taj neslužbeni mandat trenera bliži kraju.

"Reggie i ja - Reggie Love je moj nekadašnji osobni tajnik - gledali smo utakmice i vidjeli da djevojke igraju svaka za sebe, nisu znale gdje bi stajale", podsjetio je Obama.

Prije dolaska u Bijelu kuću Love je bio odličan sveučilišni košarkaš koji je s Dukeom osvojio NCAA naslov.

"Dakle, prišapnuo sam to na uho trenerici, ona je divna mlada žena, ali nikada nije igrala košarku (...) i na koncu smo joj ponudili svoje usluge", kazao je predsjednik u tom razgovoru koji se snimao na košarkaškom terenu pokraj Bijele kuće, a objavljen je na mrežnoj stranici ESPN-a.

Obama je priznao da uskoro morati napustiti trenersku dužnost. "Ustvari, kako djevojke postaju sve bolje, dobit će trenere koji su puno bolji od mene i mislim da ću se uskoro povući na tribine", kazao je.

"Inače, istraživanja pokazuju da se djevojke koje se bave sportom bolje snalaze u razredu i imaju više samopouzdanja", istaknuo je Obama.

27.03.2012. 11:59:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh