« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
SUPARNIŠTVO ZABORAVLJENO

Obama Medvedevu obećao pomoć oko gašenja požara

U telefonskom razgovoru Obama je kazao Medvedevu kako će SAD poslati tehničku pomoć za borbu s požarima koju je Rusija zatražila

(Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Dmitrij Medvedev

,

pomoć

,

rođeni 25. lipnja

Američki predsjednik Barack Obama obećao je svojem ruskom kolegi Dmitriju Medvedevu pomoć u opremi potrebnu za suzbijanje širenja požara koji haraju Rusijom, izvijestila je u petak Bijela kuća.

U telefonskom razgovoru Obama je kazao Medvedevu kako će SAD poslati tehničku pomoć, koju je Rusija zatražila, priopćilo je američko predsjedništvo. Visoki američki dužnosnik koji je želio ostati neimenovan, izjavio je da Amerikanci neće u Rusiju slati svoje vojnike, odnosno vatrogasce te da Rusi to nisu ni tražili. SAD će Rusiji poslati opremu za borbu protiv požara, zaštitna odijela, vodene rezervoare i posebne pumpe za gašenje požara.

>> Rusija: Požari će usporiti oporavak gospodarstva

>> Europa zasad sigurna, radioaktivne čestice iz Rusije nam ne prijete

"Amerikanci su uz ruski narod u ovome teškom trenutku", objavila je Bijela kuća, istaknuvši kako je Obama "izrazio duboku sućut" svojem ruskom kolegi zbog žrtava požara. Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), ministarstvo obrane i Savezna služba za šume države Kalifornije sudjeluju u pomoći Rusiji. Promatrači ocjenjuju kako su odnosi između Washingtona i Moskve bitno poboljšani otkad je na vlast u SAD-u početkom 2009. došao Barack Obama. (hina/metro-portal)

13.08.2010. 19:14:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh