« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
ŠALJIVAC

Obama ismijao Donalda Trumpa

POGLEDAJTE VIDEO: Nakon objave svog rodnog lista Obama pred novinarima ismijao Donalda Trumpa

Obama se pokazao kao pravi šaljivac
Više o

Barack Obama

,

Donald Trump

,

birthers

,

rodni list

Američki predsjednik Barack Obama pridobio je na svoju stranu one koji su sumnjali u autentičnost njegovog rodnog lista i da je rođen na području Sjedinjenih Država, zbijajući šale na račun predsjedničkih ambicija milijardera Donalda Trumpa koji je u subotu navečer nazočio godišnjem prijemu dopisnika Bijele kuće, prenosi Hina.

Bijela kuća u srijedu je objavila dulju verziju rodnog lista predsjednika Baracka Obame u nastojanju da okonča raspravu o mjestu njegova rođenja koju potiče pokret tzv. "birthera" (birth - rođenje) odnosno pobornika mjesta rođenja američkog predsjednika. Birtheri su tvrdili da Obama nije rođen u SAD-u, a time po ustavu ne može biti predsjednik.

Raspravu je posljednjih tjedan poticao Donald Trump koji mjesecima najavljuje kako postoji mogućnost da će se kandidirati za republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a.

"Donald Trump je večeras među nama. I znam da je u zadnje vrijeme bio izložen priličnim napadima. Ali nitko nije sretniji od njega, nitko nije ponosniji što sad može konačno ostaviti tu priču s rodnim listom na miru", rekao je Obama na svečanom prijemu u obraćanju naslovljenom "Dragi sunarodnjaci".

"I to zato što će se napokon moći posvetiti pravim pitanjima. Kao, jesmo li zaista bili na Mjesecu? I što se doista dogodilo u Roswellu? Ili gdje su Biggie i Tupac?" rekao je Obama izazvavši smijeh i opće odobravanje među uzvanicima.

Roswell se odnosi na incident u blizini Roswella u New Mexicu, gdje se, prema nekim teorijama, 1947. godine srušio NLO s izvanzemaljcima. Biggie Smalls i Tupac Shakur bili su reperske zvijezde, čija kontroverzna smrt nije do kraja razjašnjena.

Tu večeru organizira udruženje dopisnika Bijele kuće, gotovo stogodišnje institucije i to je prije svega mondeni događaj za novinare i političare i zvijezde velikog i malog ekrana.

01.05.2011. 12:41:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh